Sursa ftografiei: calindiaconu.wordpress.com |
Am urmărit astăzi acţiunea prin care Mihai Răzvan Ungureanu, prim-ministrul desemnat să conducă noul guvern, cerea votul Parlamentului pentru a fi pus în funcţie. Ceea ce am observat este că discursurile acestuia cât și ale reprezentanţilor PDL, UDMR și UNPR au fost destul de echilibrate (personal le-am privit cu scepticism – suspect de liniștite și fără atacuri grele unul asupra altuia). Cuvintele care au descris aceste discursuri sunt moderaţia și pragmatismul.
În adresarea prim-ministrului desemnat din Plen am remarcat urmatoarele afirmaţii sau mai bine zis dorinţe: ”esenţa noului guvern îl reprezintă dialogul cu opoziţia (pentru că dintr-o colaborare fructuoasă cu aceasta, rezultă întotdeauna idei bune necesare ţării), cu societatea și cu Parlamentul,[...] căci acesta (dialogul) este cea mai puternică armă în diplomaţie[...]doresc ca acest guvern să fie capabil de a lua măsuri care să facă din România o ţară în care copiii noștri să aibă încredere și de care să fie mândri.” Sper doar că, în cazul în care va fi pus în funcţie, să-și respecte promisiunile pe care le-a enumerat și că într-adevăr măsurile luate împreună cu Guvernul să fie un bun augur României.
Singurul reprezentant al opoziţiei, Ponta, a recurs la afirmaţii care duc cu gândul la dorinţa de a avea o colaborare cu miniștrii și prim-ministrul desemnaţi deși acesta cât și USL rămân la aceeași poziţie, aceea de a se recurge la „alegri aniticipate care ar da legitimitate guvernului și pledarea pentru demiterea actualului președinte al României – Traian Băsescu”. Bineînţeles că printre altele Victor Ponta a criticat vechiul guvern dar în același timp l-a lăudat pentru faptul că s-a îndepărtat de la conducere.
Rămâne de văzut dacă se va întâmpla așa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu