marți, 31 ianuarie 2012

Va număra Bombonel ouă în închisoare?

Sursa fotografiei: www.opiniatimisoarei.ro
     Răsfoind presa online văd niște știri cu un conţinut SF. Aflu că fostul prim-ministru al României Adrian Năstase va fi încarcerat pe o perioadă de doi ani, fiind acuzat că a săvârștit acte ce corupţie. Eh, vă întrebaţi care-i partea fantezistă a informaţiei. Păi se poate face recurs și cu siguranţă că inculpatul nu va săvârși nici măcar o zi din pedeapsa pronunţată.
      Acum ce să facem, să lăudăm sau nu justiţia pentru actul de curaj, aș zice eu, pe care l-a întreprins? Dacă analizăm situaţia cu indulgenţă, da: începe să se facă dreptate în ţară, însă ceva nu miroase a bine. La rece, aș zice că-i cam dubioasă condamnarea asta așa de promptă. Adică să-și fi băgat coada „influenţa” cvasi-protestelor din stradă? Cred că da – este un fel de fleică de carne aruncată câinilor turbaţi din cauza foamei...poate, poate se mai potolesc. Ah și să nu mai punem la socoteală că vin alegerile. De ce oare nu s-a pronunţat sentinţa mai devreme – în 2011 – ar fi însemnat cumva că românul are memoria scurtă și nu-și va aduce aminte în faţa urnelor de actele brave ale actualei conduceri?
      Să revenim totuși la prezent pentru a ne gândi la viitor: dacă nea’ Năstase nu își va săvârși pedeapsa după gratii, atunci la dracu’ cu actul de curaj al justiţiei române. Nu avem nevoie de activităţi fără o finalitate practică, certă, palpabilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu