duminică, 4 martie 2012

Această Conspiraţie Trebuie Anihilată

Sursa fotografiei: www.cotidianul.ro
    Înr-unul din articolele precedente în care am vorbit despre prea blamata lege pe care un conglomerat de state dorește s-o adopte, am spus ca nu voi zăbovi foarte mult asupra unui asemenea subiect. Dar cum este bine ca niciodată să nu spui niciodată, eu am fost un picuţ ambiguu și am lăsat o portiţa deschisă pentru a putea reveni și altă dată.
Eh, dar să las pălăvrăgeala și să trec la subiect. Am citit zilele acestea una din cele mai mari stupidităţi despre acordul mai sus menţionat: dacă în iunie este semnat și implementat, una din consecinţele acestuia va fi aceea că ești pasibil de închisoare dacă spre exemplu, postezi pe facebook imagini video și fotografii de la un partty ca să arăţi tuturor cât de fun a fost. Asta pentru că în imaginile acelea se regăsesc diverse logo-uri ale unor corporaţii sau sunetul unei melodii pentru care tu nu ai drepturile de autor. Sau nu ţi s-a dat acordul de către o companie să te pozezi cu un tricou care are imprimat logo-ul său cât toate zilele.
Yui Doamne, ce mă doare capul când aud așa prostie. Păi niciodată nu are să facă Adidas sau Nike așa ceva. O formă de publicitate este tocmai ceea ce faci tu pe facebook: arăţi ce imbrăcăminte bună ai purtat tu la nu știu ce eveniment. Astfel văd si altii și poate că-și vor lua și ei ceva de la firma X. 
Consider în continuare că ACTA își are hibele ei si că dacă acestea nu sunt îndepărtate nu trebuie să fie pusă-n parctică. Cu toate acestea nu trebuie să transformam totul într-o isterie, o denaturare a lucrurilor din care să nu mai putem ieși. Căci până la urmă nu o frază poate dărma o democraţie ci haosul creat de indivizii care o interpretează.
         De la dictatură la libertate dar și libertate la dictarură nu-i decât un pas, însă educaţia este cea care va face posibilă, (în primul caz) trecerea la democraţie; și o informare clară fără a provoca panică este firicelul care nu permite instalarea unei cenzuri în al doilea caz.

Un comentariu:

  1. Cei de la CreativeMonkeyz au explicat pe intelesul tuturor oamenilor care-i treaba cu ACTA, PIPA, SOPA si alte cretiniste.
    E clar ca daca se aproba in toata lumea va fi un dezastru pentru ca nimeni nu poate respecta aceste reguli impuse. Sunt foarte exagerate si stricte.
    Si cu toata muzica downloadata de pe net, Inna "rupe" in toata lumea. :) Nu trebuie sa-i cumpar albumul ca sa-mi dau seama ca e pe placul tuturor.
    Si multi alti artisti care deja le este cunoscuta valoarea si primesc premii pe masura fara sa fi fost implementata vre-o regula de genul ACTA.

    RăspundețiȘtergere