joi, 16 februarie 2012

ACTA: ciuma internetului?!

Sursa fotografiei: www.yoda.ro
      Vorbit-au mulţi despre Anti-Counterfeiting Trade Agreement sau pe românește Acordul comercial de combatere a contrafacerii și cu siguranţă vor vorbi în continuare despre cât de nociv este acesta pentru libertatea de exprimare și nu numai - chiar ajungându-se să se precizeze că-i un atac la fundamentul Drepturilor Omului. Așa că nu are rost să mai dau și eu curs unor deztateri cu privire la acest lucru și nu voi critica, dar nici nu voi fi de acord cu această propunere pe care multe ţări au adoptat-o cu braţele deschise. De ce? Pentru că, deși corpul de lege este disponibil pe internet, nu am cunoștinţele juridice necesare pentru a avea o opinie obiectivă.
         În altă oridine de idei, voi rămâne încrezător că autorităţile care sunt în măsură să analizeze atare situaţie vor fi în stare să stopeze, în cazul în care se va întâmpla, orice modalitate de a reduce la tăcere indivizii care vor să se exprime liber.
         Sper că vom naviga în continuare liberi, pe oceanul „WWW” fără iceberg-urile cenzurii și că nu vom eșua printr-un capăt de fibră optică.

2 comentarii: