sâmbătă, 8 mai 2010

Economia României se prăbuşeşte?

     De când a ieşit preşedintele Băsescu la rampă declarând că pensiile şi salariile bugetarilor vor scădea cu 15% respectiv 25%, mass-media nu au încetat din clocot. Colac peste pupăză sindicatele ameninţă cu ample proteste alăturându-se acestora şi pensionarii.
 
       Răsfoind puţin presa online observ că mai toate cotidienele care se respectă se întrec în titluri de prima pagină care şochează: Adevărul - "Cine şi cum va strânge cureaua", România Liberă - "Va retrăi România colapsul din '90?". Altele încearcă o predicţie: EVZ - "Cine câştiga electoratul prin scăderea pensiilor şi a salariilor".      
      Un lucru este cert: România o duce rău de tot. Cine sunt vinovaţii pentru situaţia cenuşie în care se află ţara? O întrebare la care nu-i greu dar nici uşor de răspuns. Eu nu voi răspunde dar, precizez că guvernul în funcţie, are o misiune grea: aceea de a nu lasă România să se ducă de râpă. Vor reuşi? Nu prea sunt şanse având în vadere că până acum nu au făcut mai nimic. 
      Mulţi zic că prăbuşirea ni se trage de la FMI, însă reprezentanţii fondului ne strigă să nu dăm vină pe ei ,că nu este a lor. Aaaaa...da, au dreptate băieţii aceştia. Dacă România lua măsuri ferme împotriva crizei economice încă din fazele incipiente, nu aveam nevoie de banii lor. Însă cum întotdeauna parlamentării  noştri aleg calea aia mai a dracu', hotărăsc să ne pricopsim cu un împrumut generos şi apoi să ne jecmănească pe noi, contribuabilii/plătitorii de taxe, la buzunare timp de mulţi ani înainte. Simplu, nu? Însă ce te faci cu  politică fiscală de austeritate şi măsurile draconice de stabilizare pe care acum, Fondul Monetar Internaţional, ni le impun ? Sunt curios cum ne va scoate guvernul din această uriaşa problemă în care tot el ne-a  băgat.

4 comentarii:

  1. @Anda:ă... pff, dăm şi noi cu "presupusu".

    RăspundețiȘtergere
  2. Prim masura de bun simt era sa-si reduca ei lefurile (presedinte, parlamentari, ministri, consilieri, tot ce inseamna structura de stat, guvernare s.a.m.d.) Abia apoi, smeriti si cu scuzele de rigoare pentru rahatul in care ne-au bagat, sa ceara solidaritate si intelegere! Pentru ca da, acum Romania are nevoie de solidaritate si intelegere ca sa iesim din criza dar la cum au pus problema ma tem ca o sa fie al naibii de greu si oricat de bine am duce-o fiecare, tot ne va afecta pe toti.

    RăspundețiȘtergere