joi, 26 ianuarie 2012

Gata cu protestele c-a venit furtuna!

Sursa fotografiei: www.adevarul.ro/
      De mai bine de 48 de ore în capitala României și în multe alte regiuni ale ţării ninge ne-ncetat, motiv bun ca pseodo-revoluţia să dea colţul. Aseară doar vreo sută de troglodiţi mai „jucau” în Piaţa Universităţii, număr insuficient pentru a mai fi interesant pentru mass-media. Astăzi, luând o pauză de la manifestaţii, presa a găsit un alt motiv pentru a sări la gâtul autorităţilor: condiţiile meteo extrem de nefavorabile pentru a se putea desfășura o activitate normală pe străzile patriei.
    Lăsând gluma de-o parte situaţia nu-i deloc bună. Pe bună dreptate, autoritătile trebuiesc criticate. Intr-adevăr au intervenit, însă insuficient și ca lucrurile să se complice și mai mult, românul este indisciplinat și nu ascultă de sfatul de a rămâne acasă. Indiferent de urgenţa pe care o au, pentru a nu ingreuna situaţia, ar trebui să dea și ei măcar odată ascultare informaţiilor de a nu porni la drum. Își pun propria viaţă-n pericol, dar îngreunează și salvarea celor care erau blocaţi încă de la începerea furtunilor de zăpadă.
    Dar de ce ar trebui să ne mire ineficienţa utilajelor de dezăpezire pe drumurile ce leagă diferitele localităţi dacă în interiorul orașelor nu-i mai roz?

Un comentariu: