marți, 28 februarie 2012

Televiziune după televiziune


Sursa fotografiei: www.digi24.ro
       Spuneam acum câteva zile că s-a (re)lansat cu fast o tembeliziune căreia nu-i dau mari șanse de supravieţuire: TVH2.0. Iată că a venit timpul ca și cei de la RDS&RCS să-și redenumească una din cele câteva televiziuni pe care le păstoresc. Așa că vechea inepţie 10TV se va transforma într-un post respectabil de știri – Digi24 care va emite în HD și va intra în eter începând cu data de întâi martie. Dacă atunci când m-am conectat la internet și am deschis browser-ul, nu eram redirecţionat (că de, dacă le sunt client, așa fac ei de fiecare dată când au chef să-și mai promoveze vreun produs/serviciu) către site-ul postului nici că nu i-aș fi dat vreo atenţie.
         La prima vedere pare a fi formată dintr-o echipă tânără și profesionistă care dorește să ofere informaţii despre evenimente așa cum ele au avut loc, fără a distorsiona în vreun fel realitatea. Chiar aș fi rămas cu această impresie dacă nu mă documnetam putin despre post, dar nu a fost să fie așa.
Sursa fotografiei: www.digi24.ro
         Ceea ce mi se pare foarte suspect este faptul că ei au declarat CNA-aului, atunci când s-au dus să-și depună cererea de obţinere a licenţei audiovizuale, că nu vor difuza publicitate. Așa că mă întreb eu, cum mama dracului vor supravieţui? Şi să nu-mi spună mie că se transformă într-un fel de ONG care pledează pentru o presă corectă, impartială, bla,bla,bla că nu-i cred. Ştiu foarte bine că economia spune că orice entitate cu statut de instituţie își are ca principal obiectiv obţinerea unor venituri, dacă nu pentru profit cel puţin pentru întretinere, așa că-mi rămâne-n minte doar ideea că va fi aservită unei coloraturi politice.
         Cu toate aceste, să le zic hibe, nelămuriri, trebuie să plec de la premisa de corectitudine, a lor, faţă de publicul căruia i se va adresa și că până la proba contrarie nu trebuie să las loc de informaţii seculative.

8 comentarii:

  1. O sa le fie imposibil sa supravietuiasca fara publicitate. Eu de exemplu nici n`am auzit de ei pana acum, si sunt sigur ca mai sunt multi ca mine. De altfel nu stiu cat de profesionista ar putea sa fie echipa unei televiziuni, practic..non-profit, pentru ca din cate ma duce pe mine bibilica, profesionalismul vine odata cu salariile mari.
    Oricum, cred ca au exagerat foarte mult in incercarea de a-si prezenta afacerea ideala baietii astia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am inteles ca pentru inceput, Digi24 va fi disponibil doar pentru clientii marelui distribuitor de servicii de televiziune prin cablu RCS&RDS.

      Ștergere
  2. Nu e nici o mirare ca cei de la RDS si-au facut televiziune mai ales ca au posibilitati. Acum depinde ce emisiuni o sa fie ca sa isi atraga public ca sigur au introdus programul direct in grila.
    Apropo, prind si eu TVH 2.0 ala sau cum d-zeu ii zice dar am schimbat repede. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Financiar stau destul de bine ceea ce ma bucura, mai ales ca-i o companie romaneasca si pe deasupra s-au extins in tarile vecine.

      Ștergere
  3. Otv preia puterea :)):)):)):)) cat mai multe televiziuni de genul OTV o sa apara in tara asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa nu ai dreptate. Avem nevoie de o presa cat mai mare, puternica libera, impartiala nu de (Zer)OTV. :)

      Ștergere
  4. Frumoasa poza cu "mobila"...
    Nu stiam de faza cu publicitatea, oricum au in spate rds-ul..au de unde.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te referi la biblioteca - tema bligului daca da multumesc pentru asta. Sau spui despre mobilierul studioului Digi24? :D
      Da, este puternic RDS-ul isi perimite sa mai si riste din cand in cand. :)

      Ștergere